lauantai 25. huhtikuuta 2015

Mehevät mokkapalat

Ja onkohan siitä edes kahta viikkoakaan kun julistin miten mokkapalat ovat niin lastenkutsutasoa, auttamatta tämän ysäriskidin lapsuus ja sen takia totaalisen passé. Ja jotain mitä ei enää oikein viitsi tehdä kun on päässyt vähän kehittyneemmän leipomisen makuun. No olisihan se pitänyt sitten arvata että seuraava makea leipomus jonka teen, on sitten tietenkin ne mokkapalat xD Tuuliviiri täällä hei... No mutta syy tähän on se, että leipomista pohtiessani eräs tietty ihana ei-suomalainen esitti kainon toiveen brownieista, jolloin keksin syöttää hänelle ehkä suomalaisimpia leivonnaisia ikinä: mokkapaloja! Kyllä muuten oli ilme tyytyväinen ;) Niin, ja tämä muuten ON se paras mokkapalaresepti koskaan, joten en mie ainakaan pistä pahakseni näiden leipomista syömistä, hahahah. Niin pehmoisia, meheviä ja suussasulavia että kiitos vaan tädilleni jolta tämän reseptin vein joskus ehkä 9-vuotiaana :DD





Ainesosat (uunipellillinen):


Pohja:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150g voita sulatettuna
2 tl vanilja-aromia
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta


Kuorrute:

10 rkl vahvaa kahvia
100g voita
2 tl vanilja-aromia
4 rkl kaakaojauhetta
8 dl tomusokeria
nomparelleja



Ohje:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleahkoksi vaahdoksi. Lisää loput aineet yksitellen välissä sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista n. 14 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä pieni hetki ja valmista sillä aikaa kuorrutus.




Keitä kahvi ja sulata voi keskikokoisessa kattilassa (älä keitä). Lisää kaikki muut aineet sulaan voihin ja vatkaa hyvin. Kaada kuorrute samantien pohjan päälle ja koristele nomparelleilla. Anna kiinteytyä jääkaapissa.




Vinkki: Tämä(kin) paranee saadessaan tekeytyä jääkaapissa ilmatiivissä rasiassa ;)



2 kommenttia:

Ole ihana ja jätä kommentti :)