maanantai 6. heinäkuuta 2015

Appelsiinimoussekakku brownie-pohjalla

Pahoittelut, on meinaan tänä keväänä/kesänä leivonta ja ruoanlaitto (+ sitä kautta bloggaaminen) hiukan jäänyt. Keväällä en ollut ensin koskaan kotona vaan viipotin 2kk putkeen menossa (sydän vei ;) ja sen jälkeen en muuta tehnytkään kun olin yksin kotona päivät eikä itselle tullut mitään kummempia hienouksia kokattua pääsykoekirjojen keskellä nukkuessa. Pääsykokeet oli ja meni (hyvällä menestyksellä näköjään koska ensimmäinen hakutoiveeni tärppäsi ja koulun ovet aukeavat uudessa asuinkaupungissa Helsingissä ensi kuussa! :) jonka jälkeen reissasin Irlantiin  ja nyt yöt menevät töissä baarissa ja päivät nukun, joten yleensä ruoka odottaa valmiina. En siis todellakaan ole unohtanut tätä blogia taikka lopettamassa mutta vähän tuli taukoa. :DD Nyt viimeviikolla tuli vihdoin tuplasyy leipoa koska sukulaiset olivat kylässä ja kuulin vielä uudesta opiskelupaikastani joten here we go :)





Ainesosat:

Brownie-pohja:
150 g tummaa suklaata (45%)
100 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta


Appelsiinimousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (2x200g) Valion appelsiinirahkaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua


+ koristeluun:
tummaa suklaata sulatettuna
mansikoita
sokerihelmiä


Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä/leivinpaperoi 22cm irtopohjavuoka. Sulata suklaa. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekä sula suklaa ja vatkaa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paista keskitasolla n. 35-40 min, niin että kakku jää kuitenkin hiukan tahmeaksi. Anna jäähtyä hyvin, mielellään vaikka yön yli mehevöityä jääkaapissa.




Appelsiinirahkakerrosta varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen rahkat ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa ja sulata liivatteet. Lisää sitruuna-liivateseos muuhun mousseen ja vatkaa hyvin. Kaada seos browniepohjan päälle vuokaan (kannattaa käyttää vuoassa reunapaperia!) ja anna hyytyä hyvin, vähintään 4h. Koristele.




Lähteet:

Suvin Keittiössä 
Valio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)