sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Valkosipuli-kvinoaa ja ravunpyrstöjä

Ohoh, se on hengissä :D Yleensä ei perjantai-iltaisin tule kauheasti itse kokkailtua, etenkään ennen yötöihin baariin lähtöä mutta nyt tällä viikolla kun lähi-kebulakin kärähti maantasalle, tuli tehtyä niinkin yksinkertaista safkaa kuin kvinoaa. Ja jättikatkaravunpyrstöjä tietty koska... nam.






Ainesosat:

2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 dl kvinoaa (kypsentämätöntä)
1 tl chilijauhetta
1 l kanalientä
n. 5 rkl voita
500g jättikatkaravunpyrstöjä
suolaa ja pippuria
persiljaa ja sitruunamehua tarjoiluun





Ohje:

Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulit mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä suurehkossa kattilassa jonka jälkeen lisää puolet valkosipuleista. Kuullota niitäkin hetki ja lisää kypsentämätön (huolellisesti huuhdottu) kvinoa sekä chilijauhe. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista muutama minuutti ja lisää kanaliemi. Peitä kattila kannella ja anna kiehua kunnes kvinoa on kypsää, noin vartti siis. Lämmitä (tarvittaessa kypsennä) jättikatkaravunpyrstöt voissa pannulla ja lisää ripaus chilijauhetta. Sekoita ravunpyrstöt kvinoaan. Sulata voi ja kuumenna siinä loput valkosipulimurskat. Sekoita valkosipulivoi muuhun ruokaan ja tarjoa persiljan sekä sitruunamehun kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)